Metsseapõrsaste elu päästnud muhulane jaanipäevaks seapraadi ei luba

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees päästis kolme metsseapõrsa elu.
Jahimees päästis kolme metsseapõrsa elu. Foto: Reporter.ee

1. aprillil leidis Muhumaa jahimees Erkki Noor maantee äärest külmavõetud metsseapõrsad, kellest nüüd on saanud tema pere liikmed. Metsseapraadi turismitalu pidav mees jaanipäevaks ei luba.

Kolme tillukese põrsa seisund oli alguses väga vilets - nad olid külmast nii kanged, et ei suutnud isegi liikuda, vahendas Reporter.ee videolõik.

Erkki emist leida ei suutnud ning viis kolm põrsast koju ning pani nad sauna põrandaküttega eesruumi elama.

Põrsastega oli algul palju tegemist, neile tuli suisa lutiga süüa anda. Lisaks toidule vajasid põrsad ka võimalikult looduslikku keskkonda. Selle tarbeks toodi metsast sammalt, juurikaid, oksi ja lehepuru.

Ka Muhumaalt pärit jahimeeste seltsi tegevjuht Hegne Lump käis põrsaid vaatamas ning kiitis Noore teguviisi heaks.

«Kui me vaatame neid konkreetseid notsusid, siis nemad olid abitus seisundis. See on iga inimese südametunnistuse asi, see on eetikaküsimus,» ütles Lump.

Tema sõnul pole see esimene kord, kui metssiga inimese juures elab.

Erkki Noore sõnul Vanatoa turismitalu külalistel jaanipäeva paiku maitsvat metsseapraadi loota ei tasu.

«Kui keskkonnateenistus otsustab, et me oleme väärilised neid üles kasvatama, siis peaksid nad aasta teises pooles saama kuskile kadakavõpsikusse oma aia, kus saavad üles kasvada,» teatas Noor.

Ehitus läheb käima alles pärast seda, kui keskkonnateenistus vastava loa annab. Metsloomade põhjendamatu koju toomine on Eestis keelatud, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles