Narva bastionikäikude renoveerimine ohustab seal elavaid nahkhiiri

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkhiir.
Nahkhiir. Foto: Elmo Riig / Sakala

Loodusteadlase Matti Masingu hinnangul võivad Narvas pesitsevad kaitsealused nahkhiireliigid linna arendustegevuse tõttu hävida.

Nahkhiirepealinnaks nimetatavas Narvas elab üheksa liiki nahkhiiri, neist neli kaitsealused ning suviti pesitsevad nahkhiirte kolooniad pimeaia pargi puuõõntes, talviti aga bastionikäikudes, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Aastakümneid rahulikku elu nautinud elukaid võib aga eemale peletada Narva linna arendustegevus - algamas on bastionipealse pimeaia ja bastionikäikude renoveerimine.

Masingu sõnul on kavade järgi plaanis parki paigaldada väga palju laternaid ja maha võetakse umbes 350 puud ning mees on kindel, et kui projekt läheb käiku, siis kaovad kõik nahkhiireliigid.

Narva peaarhitekt Peeter Tambu aga seevastu kinnitab, et vaatamata ulatuslikele muudatustele pimeaias ja bastionides ei ohusta nahkhiirtekolooniaid Narvas midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles