Tuhanded põgenevad Tasmaania võsapõlengute eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasmaania saarel lõõmava võsapõlengu suitsupilv eile Carltoni rannas.
Tasmaania saarel lõõmava võsapõlengu suitsupilv eile Carltoni rannas. Foto: SCANPIX

Tuhanded inimesed on põgenenud Austraalias Tasmaania saarel lõõmavate maastikupõlengute eest, mis on hävitanud vähemalt 80 majapidamist ja nõudnud kardetavasti ka ühe inimelu.

Tulekahjude levikut soodustab Austraalia suvine kuumalaine, mis eile tõstis Tasmaanias õhutemperatuuri 41,8 kraadini. See on kõige kuumem ilm Tasmaanias pärast seda, kui 1880ndate alguses seal õhusoojust mõõtma hakati, vahendas AFP.

Põlengutes on enim kannatada saanud väiksed kogukonnad, nagu osariigi pealinnast Hobartist 55 kilomeetrit idas asuv Dunalley küla, kus on hävinenud 30 protsenti hoonetest, sealhulgas politseijaoskond ja koolimaja.

Dunalleys võisid leegid nõuda ka esimese inimohvri. Külas võsapõlenguga võitlevad tuletõrjujad nägid üht oma kodu päästa tahtvat meest, ent ei saanud talle liiga ohtliku olukorra tõttu appi minna.

Tänaõhtuse seisuga ühegi inimese hukkumine siiski ametlikku kinnitust pole leidnud.

Võsapõlengud lõõmavad praegu ka mujal Austraalias, sealhulgas Lõuna-Austraalias, Victorias, New South Walesis ja Queenslandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles