USA idarannikut tabanud talvetormis hukkus üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA idarannikut tabanud talvetorm NASA satelliidipildil.
USA idarannikut tabanud talvetorm NASA satelliidipildil. Foto: SCANPIX

USA idarannikut tabanud talvetormid on nõudnud vähemalt üheksa inimese elu, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Arkansase võimud on teatanud kolmest ohvrist, kaks on surma saanud Oklahomas, veel kaks Indianas ning Louisianas ja Texases on mõlemas hukkunud üks inimene.

Tugevad tuuled, tornaadod, paduvihmad, tihe lumesadu ja pakane põhjustasid suuri probleeme liikluses, ära on jäetud 2750 lendu ning inimestel soovitati võimalusel kodudes püsida. Sadu lende on ära jäetud ka kõrvalasuvas Kanadas.

«Lume ja jääga kaetud teed on äärmiselt ohtlikud, ühtlasi võivad lume ja jää raskuse all murduda puud ja elektriliinid, võimaluse korral soovitame liiklemist vältida,» soovitasid maanteeamet ja meteoroloogid.

Alabama, Mississippi, Texase ja Louisiana osariikides registreeriti rohkem kui 30 keeristormi. Tornaadod kahjustasid hooneid ja paiskasid maha elektriliine. Oklahomas juhtus jäisel maanteel ahelavarii, milles osales üle 20 auto.

Torm on viinud elektri tuhandetest majapidamistest, hinnanguliselt vähemalt 200 000 inimest on vooluta.

Torm liigub kirde suunas. New Yorgi osariigis ennustatakse tugevat lumesadu, mida võib ennustuste kohaselt maha langeda kuni poole meetri paksuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles