ERR: järsk ilmamuutus muutis teeolud keeruliseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetuisk maanteel.
Lumetuisk maanteel. Foto: Mihkel Maripuu

Liiklejad said mitmel pool üle Eesti tunda järsku ilmamuutust, mis hommikused miinuskraadid ja lumesaju juba pärastlõunaks vähemalt saartel, Lääne- ja Lõuna-Eestis plusskraadideks ja vihmaks pööras.

Sellise ilmaga peaksid nii autojuhid kui ka jalakäijad liikluses väga ettevaatlikud olema, hoiatavad politsei ja maanteeamet, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pärnu oli üks neid paiku, kus kella kaheksa ajal hommikul oli 10 kraadi külma, päeval kella kolme ajal oli aga juba kraad sooja ja sadas vihma, see aga tähendab libedust.

Muutunud ilma- ja liiklusolude tõttu manitsevad politseinikud ettevaatlikkusele ning paluvad hoida pikivahet, sest libedaga on pidurdusmaa pikem, vältida tuleb ohtlikke manöövreid, millest üks on kindlasti möödasõit, liiga aeglaselt ei tohi samuti sõita.

«Kui näed, et su taha koguneb teisi liiklejaid ja sa oled neist aeglasem, siis ole hea, lase teised mööda,» soovitas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles