Ornitoloogid on Audru kalakasvanduse suhtes leebumas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla Suuresilla kohafarmi makett.
Audru valla Suuresilla kohafarmi makett. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Ornitoloogiaühing ja Audru vallavalitsus hakkavad kokkuleppele jõudma, et Audru valda saab ehitada suure kalakasvanduse.


Audru vallavanem Margus Joonas ütles Raadio Pärnule, et pikkade läbirääkimiste tulemusena on valla ja ornitoloogide vaatepunktid lähenenud. Eile pidasid nad telefonikonverentsi ja vallavanem loodab kirjaliku kokkuleppe saavutada järgmise nädala alguses.



Joonase jutu järgi kutsub vald edaspidi ornitoloogiaühingu esindaja kõikidele detailplaneeringute aruteludele. Samuti on vald valmis peatama tuulepargi ja golfiala laiendamise planeeringu ja tellima täiendavad keskkonnamõjude hindamise ja Natura uuringud.



Arendaja võtab lindude kaitsmiseks rohkem kohustusi. Arendaja esindaja Alar Oppari ütlust mööda kavatsevad nad künda ja külvata sadade hektarite viisi põlde, et linnud värsket orast süüa saaksid, samuti hooldada karjamaid, niita võsa ja arendada drenaažisüsteeme.



Vallavalitsus on kalakasvatuse rajamisest huvitatud, sest see annab tööd 1200 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles