Galerii: taanduv suurvesi seab Soomaa külastajatele piiranguid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn. viies aastaaeg Soomaal.
Nn. viies aastaaeg Soomaal. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Seoses kevadise suurvee taandumisega Soomaa rahvuspargis tuleks Pärnu ja Viljandi poolt rahvusparki sisenevatel külastajatel kehvade teeolude tõttu kasutada Jõesuu- Kõpu maanteed.

Taandunud suurveest tulenevalt on sõidukitele läbimatu Kildu - Tõramaa teelõik, kus paiknevad Oksa kompleks, Kuuraniidu õpperada ja Lemmjõe keelemetsa matkarada, vahendas keskkonnaameti pressiesindaja.

Raba ja Tohvri teel rahvuspargi piires on sõidukiga liikujale kättesaamatud Ruunaraipe luited ja Karuskose teele jääv Ingatsi matkarada ja Karuskose.

Külastajale on avatud rahvuspargi külastuskeskus ja objektid, mis piirnevad Jõesuu - Kõpu maanteega või jäävad väljapoole tavapärast üleujutusala: Soomaa rahvuspargi külastuskeskus, Riisa rabarada, Meiekose õpperada, Tõramaa puisniidu õpperada, Öördi õpperada, Läti puhkekoht ja vaatetorn.

Lisaks üleujutusest tingitud halbadele teeoludele tuleks liigeldes pöörata tähelepanu kudemisaladele suunduvatele konnadele Meiekose ja Kõrtsi-Tõramaa vahelisel teelõigul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles