Nädalavahetus tuleb külm ja tuuline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Läänemere ääres on taas ninapidi koos kaks kanget – Venemaalt lähtuv külm kõrgrõhuala ja Atlandil pöörlev suur madalrõhkkond.

Nädalavahetusel on väike ülekaal tsükloni käes, uuel nädalal saab määravamaks antitsüklon. Võimuvõitlust saadavad kerge lumesadu ja vastasseisust hoogu saav tuul, mis annab mõõdukale külmale kiiresti pakase näo.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Kohati, enamasti saartel ja Lääne-Eestis, sajab nõrka lund, on pinnatuisku. Puhub kagutuul 8–13, puhanguti 17, saartel ja rannikul 13–17, puhanguti 23 m/s. Õhutemperatuur on –5 kuni –10, saartel –1 kuni –3 kraadi.

EMHI hoiatab, et liiklustingimused halvenevad teedele kuhjuvate lumevaalude ja piiratud nähtavuse tõttu. Õhutemperatuur on valdavalt küll -5 kuni -10 kraadi piires, kuid väga tugeval tuulel on erakordselt suur jahutav mõju.

Pühapäeva öösel puhub tormine kagutuul. Lumesadu ja tuisk jätkub saartel ja liigub edasi läänerannikule. Orienteeruv lume kõrguse suurenemine 12h jooksul saartel 5-10 cm. Mandril jätkub pinnatuisk. 


Pühapäeva päeval puhub tugev kagutuul ja jätkub pinnatuisk. Lääne-Eestisse lisandub lund ja tuiskab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles