ERR.ee: lapsed tähistasid loomaaias õuesõppe päeva

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lehola keskkonnahariduskeskus ja Tallinna loomaaed kutsusid täna külla Tallinna lasteaedade lapsed, et tähistada rahvusvahelist õuesõppe päeva.

Õuesõppe päeva tähistatakse Eestis juba kuuendat korda ja selle eesmärk on laiendada laste silmaringi ning tuua õppimisse pisut rohkem põnevust, vahendas ERR Uudised.

Täna hommikul loomaaias pidulikult alanud päeva teemaks oli seiklus õues, mille raamas lasteaia lapsed seiklesid loomaaias ja koolilapsed seiklusparkides.

«Rahvusvahelisel tasandil oleme me üle võtnud 14. aprilli ehk õuesõppe päeva tähistamise ja seda tähtpäeva on Eestis hakatud üleriigiliselt tähistama, nii looduskoolides kui ka tavakoolides,» rääkis Lehola keskkonnahariduskeskuse juhataja Mairi Enok.

Õues õppides lähenetakse õppimisele loovamalt ja looduses õppimise päevi saab teha aastaringselt.

Sel aastal käib Tallinna koolides ja lasteaedades ka suurem projekt, mida toetavad Tallinna haridusamet ja Tallinna keskkonnaamet. Projekti käigus korraldatakse õpetajatele teoreetilisi ja praktilisi õppepäevi, kus neile tutvustatakse loomaaeda ja liikide kaitsmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles