Piirivalve hoiatab inimesi jääle mineku eest

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää.
Jää. Foto: Lääne prefektuur

Külmad ilmad on tekitanud piiriveekogudele õhukese jääkatte, mistõttu palub piirivalve inimestel hoiduda jääle minekust.

«Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires on kogu Peipsi järvistule tekkinud nõrk jää, millele minek on inimelule ohtlik. Siiski on jääl märgata ohtu trotsivaid inimesi,» ütles Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse piirivalvekapten Mati Mikson.

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri piirivalvebüroojuhi korraldusega on kehtestatud jääle mineku keeld alates 5. detsembrist Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires Peipsi-Pihkva ja Lämmijärve jääle. Vastavad hoiatussildid on paigaldatud järvelemineku enamlevinud kohtadesse.

«Ohutu jääleminek on inimestele tagatud siis, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enam. See, et mõnes kohas kalda ääres võib jää paksus olla 15 sentimeetrit, ei tähenda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu. Püsijää tekkides alustavad kordonite toimkonnad regulaarsete jääluuretega ning kui jääolud on stabiilsed ja ohutud, siis leevendatakse piiranguid,» ütles Mikson.

Keelatud on minna jääle nii jalgsi kui ka ükskõik millise transpordivahendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles