Linnuharulduse leid meelitab suleliste uurijaid kogu Euroopast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalusse eksinud rebassidrik.
Haapsalusse eksinud rebassidrik. Foto: Aivar Veide

Eile avastasid linnutundjad Haapsalust rebassidriku (Passerella iliaca), keda on varem kogu Euroopas nähtud vaid paar korda. Kas Põhja-Ameerikast pärit värvuline leiab siin oma otsa või suudab ta talvega kohaneda, ei julge ornitoloogid ennustada.

Tegemist on 386. Eestis nähtud linnuliigiga. Liigimäärang pandi paika eile. Suleline kuulub tsiitsitajate rühma ning on kõige esimene Põhja-Ameerikast pärit värvuline, kes on Eestisse ära eksinud, täpsustas linnuharulduste komisjoni esimees Margus Ots.

Et tegemist on tõeliselt rariteetse sulelisega, kes püsib ka veel täna Haapsalus paigal, on suur osa Eesti linnuhuvilistest jätnud oma tööd ja tegemised ning sõitnud lindu vaatama. Täna hommikul saabus ka Soomest kümmekond ornitoloogi ning kui lind peaks ka veel homme paigale jääma, on oodata suuremat linnuvaatlejate invasiooni kogu Euroopast.

Ots lisas, et rebassidrik toitub siin peamiselt erinevatest seemnetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles