Sulailma pole lähiajal loota

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Igipõlises võitluses sooja ja külma vahel on peale jäänud külm ja tõenäoliselt ei loovuta oma positsiooni niipea. Sooja pole lähiajal ei läänest ega lõunast juurde tulemas.

Tuisumöllu teenud madalrõhkkond jääb energiata. Võimas keeris muutub ööpäeva jooksul õige nõrgaks. Minna pole aga kuhugi, sest vastas on kõrgrõhualad. Nõnda jääb madalrõhkkond nädalavahetuseks meie naabriks ja puistab kerget lund.

Laupäeval jääb päeval sajuhooge harvemaks, Vaid rannikule võib merelt pilvi jõuda, mis tihedamaid sajuhooge puistavad. Kui taevas aga selgemaks tõmbub, on õhutemperatuur varmas langema.

Pühapäevaks jääb madalrõhkkonnast vaid osake järele ja libiseb see Soome poole. Toob meile veel pilvi ja ka kerget lund. Järgnevatel päevadel on mõjusam kõrgema rõhuga foon ja suurt lumelisa tulemas pole. Kui, siis vaid laiguti ja õrna kihina.

Õhutemperatuur on aga üks paras pähkel. Kui taevas öösiti pikemaks ajaks selgeks tõmbub, pole 20 kraadinegi külm välistatud. Pilves taevaga aga piirduvad miinused 10-12 kraadiga. Päevad suurt temperatuuri tõusu kaasa ei too ja termomeetrinäidud –5 kraadist kõrgemale ei tõuse. Karguse eeliseks on aga rahulik ilm.

Uuesti võib tuulisemaks minna kolmapäeval. Skandinaaviasse trügib siis madalrõhkkond ja vastasseis kõrgrõhkkonnast idanaabriga muutub aktuaalsemaks. Lumepilvedki võivad üle mere jõuda ja meile värske valge kihi lisaks tuua. Ilm jätkub talvisel lainel ja praegu pole veel silmapiirilgi näha jõudu, mis suure sulailmaga suudaks seda rada väärata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles