Nädalavahetuse lumelisa jääb tagasihoidlikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee.
Libe tee. Foto: Kunnar Rüsülainen

Madalrõhkkond on oma tuisumöllu lõpetanud. Järelhüüdena puistab nädalavahetusel veel veidi lund juurde.

Sadusid on laupäeval harvem, pühapäeval laialdasemalt, aga neistki paksu kihti maha ei jää. Vaid rannikualadele võivad merelt võimsamad pilved vahetevahel tihedama saju tuua.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Ennelõunal sajab mitmel pool lund, pärastlõunal saju võimalus väheneb. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 3–7 m/s.

Õhutemperatuur on –3 kuni –10 kraadi, õhtul läheb külmemaks.

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb veelgi, kuid jääb Eestit katma. Valdavaks saab külm õhumass. Öösel tuleb vaid mõnes üksikus kohas nõrka lund.

Päeval on sadu laialdasem ja enamasti nõrk, vaid merelt rannikualadele jõudvaist pilvedest võib tihedaid sajuhooge tulla. Tuul on nõrk.

Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -5 kraadist Kagu-Eestis ja saartel -10 kuni -15 kraadini sisemaal. Kui taevas mõnes kohas pikemalt selgeks jääb, seal on veel paar-kolm kraadi külmem, päevane õhutemperatuur on -3 kuni -9 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles