Veokid sulgesid Tartu maanteel sissepääsu Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maanteel oli Tallinnasse sissesõit hommikul mitme tunni jooksul kinni tuisanud tee tõttu tugevasti häiritud. Ka päeva jooksul tekkis veel veokitel paksu lume tõttu kinnijäämise ohtu.

Esimene ummik tekkis enne kella 9, mil tuisanud lumevaaludesse kinni jäänud veokid blokeerisid tee. «Tekkinud olukorda juba lahendatakse ja lähiajal peaks liiklus taastuma,» teatas liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa kella 9 ajal. Maanteeinfokeskus teatas kella 11.30 ajal liikluse taastumisest. 

Nimelt tuiskas Tartu maantee lennuvälja poolne sõidusuund nii lund täis, et mitu veokit jäid sinna kinni. Suured lumevaalud tekkisid just suure tuule tõttu avaramas kohas lennujaama juures.

Seetõttu juhiti kogu liiklus järvepoolsele sõidusuunale ja toimus teokiirusel. Takistus oli linna piiril Raudkivi tee läheduses.

Postimehe reporter rääkis kella 11 ajal, et lund küll püütakse sahkadega lükata, ent märkimisväärselt see olukorda ei parandanud. Probleemi suurendas see, et veokitele on ette jäänud sõiduautod, mida ei saa eest niisama lihtsalt ära tõmmata.

Lähedalasuvatel külavaheteedel selliseid valle ja nii palju lund pole.

Liiklust Tartu maanteel reguleeritakse ning vaheldumisi lastakse maanteele autosid ka Peetri külast. Inimesed tulevad Tartu poolt jalgsi mööda maanteed.

Üks lugeja rääkis Postimehele kella 10 ajal, et Mõigust Tartu maanteele pääsemine oli täiesti võimatu. «Raudkivi teel, mis on ainus võimalus Peetri küla elanikel Tartu maanteele pääseda, ootab umbes 40-50 autot. Pääs linna on võimatu,» ütles lugeja, kes loobus autoga tuisuses liikluses istumisest ning pöördus koju tagasi.

Teine lugeja, kes pidi Tartusse üritusele sõitma, pöördus poole tee pealt tagasi, sest teatati, et ilmaolude tõttu jääb üritus ära. «Aga ma oleks niisamagi vist juba loobunud, sest sõita oli väga raske. Lund tuiskab nii palju, et ei saa arugi, kus teeäär ja kus maantee,» rääkis naine. Teades seisakust Tallinna piiril pööras ta maanteelt ära Jüri juures ning pääses Lasnamäe kaudu linna.

Raskused ka päeval

Raskused liikumisel jätkusid aga ka päeval, ehkki mitte enam nii suurte tagajärgedega. Näiteks kella 13.20 ajal jäi osaliselt lumme kinni veok otse Ülemiste keskuse ees, linna suunas mineval kõige parempoolsel, Suur-Sõjamäele pööraval rajal. Peaaegu et sentimeetri haaval liikuvast veoki taha tekkis umbes 6-7 veoki pikkune järjekord samasse sõita soovijatest. Väiksemad autod püüdsid neist mööda ukerdada ning takistasid sellega omakorda teiste ridade sõite. Samas ei olnud päevane liiklus liialt tihe, nii et hullemat ummikut sinna ei tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles