Emajõe tõusuhoog hakkab raugema

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe vesi on Plasku juures juba üsna kõrgele roninud.
Emajõe vesi on Plasku juures juba üsna kõrgele roninud. Foto: Margus Ansu.

Ehkki Emajõe nivoo on viimastel päevadel jätkanud tasapisi tõusu, paistab kasvuhoog raugevat ning kriitilise piirini vesi sel kevadel ilmselt enam kerkida ei ähvarda.

Tartu vaatlusjaama värskeid andmeid ei õnnestunud Tartu Postimehel täna saada, Rannu-Jõesuu vaatluspunkti vaatleja Kaido Tillmann aga kinnitas, et suurvee tipp on möödas ning lähipäevil võib oodata veel vaid mõnesentimeetrist tõusu.

Laupäevaga võrreldes tuli Jõesuus vett eilseks juurde kolm sentimeetrit, eelmise nädala esimesel neljal päeval kerkis aga Suur-Emajõe lähte nivoo iga päev viis sentimeetrit.

«Kui paduvihma ei tule, siis on oodata tõusu peatumist,» nentis Tillmann. «Kriitilise piirini ei saa vesi aga ilmselt enam kuidagi kerkida.»

Tillmanni ennustust toetab asjaolu, et Võrtsjärve suubuv Väike-Emajõgi on juba alates 8. aprillist langenud. Sama on teinud Suur-Emajõge läbi Pede jõe toitev Pedja jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles