Ilmajaam lubab pühadeks päikest ja kevadsooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad kogub hoogu
Kevad kogub hoogu Foto: Elmo Riig / Sakala

Lähipäevil püsib suhteliselt soe ilm ööpäeva keskmise temperatuuriga üle viie soojakraadi, ilma jahenemine võib tulla alles järgmise nädala teisel poolel.

Homme libiseb madalrõhulohk itta, mis loob kohati hoovihma võimaluse, kuid õhutemperatuur on suhteliselt kõrge isegi pilves ilmaga, teatas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut. Päeval pilvisus hõreneb ja tuul pöördub lühiajaliselt edelasse.

Laupäevast esmaspäevani on ülekaalus Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna mõju ja sademete võimalus kahaneb. Õhutemperatuur tõuseb kõikjal, jõudes päeval 13 kraadi lähedale.

Teisipäeval on piki Läänemerd lõunast põhja poole väheaktiivne madalrõhulohk. Selle ümbruses rohkem pilvi ja sajuvõimalus suurem ka Eestis. Õhutemperatuur püsib aga endiselt keskmisest kõrgemal.

Kolmapäeval määrab ilma Skandinaavia kohal tekkinud kõrgrõhuala lõunaserv. Ajuti võib põhjakaare tuul olla tugevam olla ja Põhja-Eestit haarab õhutemperatuuri langus.

Järgmise nädala neljapäeval on Eesti kohal päral jahedam õhk, Põhja-Eestis võib koguni veidi lörtsi sadada. Tuul on muutliku suunaga ja õhutemperatuur langeb öösel kerge miinuseni, päeval tõuseb vaid lõunapiiri lähedal kuni +10 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles