Vanaproua nõuab jahimeestelt metssigade hävitatud kartulisaagi hüvitamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead söögiplatsil.
Metssead söögiplatsil. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eile arutas Viru maakohus eaka vanaproua hagi Ida-Viru jahimeeste seltsi vastu metssigade tekitatud kahju hüvitamiseks.

Aastaid tagasi rajasid jahimehed Ida-Virumaal Varesmetsa külla metssigade tarvis söödaplatsi, kuid külarahva nurina peale, et sead lisaks söödaplatsi lähikonda kogunemisele ka nende kartulipõldudelt matti kipuvad võtma, kaotati plats viis aastat tagasi ära, kirjutab Põhjarannik.

Sead aga olid end juba sealkandis mõnusalt sisse seadnud ega kavatsenudki mujale kolida, pealegi sai külarahva kartulipõllul kõhu täis.

«Eelmisel kevadel panin kaks korda kartuli maha, mõlemal korral sõid sead põllu tühjaks,» rääkis vanaproua, kelle kannatus pärast viit aastat segamini tuhnitud kartulipõlluga leppimist lõpuks katkes.

Vanaproua sõnul ei jätnud ta oma kartulipõldu sugugi ilma hooleks: põllul mängis ööpäev läbi raadio, väljas olid hernetondid, põld oli piiratud vanade politseilintidega ning naine pidas öösiti ise põllul vilega vahti ning helistas ka kella.

Kohale kutsutud jahimeeste seltsi ja tollase keskkonnateenistuse esindajad veendusid oma silmaga, et metssead on tõepoolest põllu tühjaks tuhninud, kuid naise küsitud kahjutasust  2500 kroonist ei tahtnud kumbki organisatsioon midagi teada.

Nõnda ei jäänudki eakal proual muud üle, kui kohtu kaudu õigust nõuda, kohus langetab otsuse 27. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles