Palupõhja tee sai valmis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupõhja tee remont.
Palupõhja tee remont. Foto: Martin Pau

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) võtab täna vastu uue Laeva-Palupõhja tee, mille uuendustöid rahastas 773 527 euroga Euroopa Regionaalarengu Fond.

Mullu detsembris alanud rekonstrueerimistööde käigus uuendati 10,63 km ulatuses teekatet, rajati 45 uut mahasõitu, paigaldati 29 veevoolu truupi ning puhastati kraavid setetest, teatas RMK.

Keskuse looduskaitsetalituse juhataja Kristo Koka sõnul oli tee amortiseerunud ning selle seisukord halvenes tänu iga-aastastele üleujutustele veelgi. Viimaste talvede paksu lumekatte sulamisveed on jätnud kevadeti Palupõhja tee vee alla nädalateks.

«Kuna tee viib Palupõhja looduskooli, Alam-Pedja looduskaitsealale ning rohketesse seene- ja marjametsadesse, pidime selle seisukorra taastama nii, et see vastaks järjest kasvavale külastuskoormusele ja sobiks kaasaegsele põllumajandustehnikale,» selgitas Kokk.

Lisaks on Laeva-Palupõhja tee ainus ligipääs Palupõhja küla ümbruses asuvatele lamminiitudele, mis on elupaigaks mitmetele haruldastele linnuliikidele.

«Ka need üleeuroopalise tähtsusega elupaigad vajavad regulaarset ligipääsu ja hooldamist,» lisas Kokk.

Laeva-Palupõhja tee kogupikkus on 11,3 km. Seda remontis Hanso MK OÜ ja Teearu Grupp OÜ. Palupõhja tee esimene projekt valmis aastal 1966 ja tee ise ehitati valmis umbes viie järgneva aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles