Tallinnas algasid looduse õuesõppe tunnid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuesõppe linnulaulutundides tutvustatakse linnuliike ja selgitatakse, kuidas neid ära tunda. Pildil siidisabad.
Õuesõppe linnulaulutundides tutvustatakse linnuliike ja selgitatakse, kuidas neid ära tunda. Pildil siidisabad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna Keskkonnaamet ja MTÜ Loodusring kutsuvad ka sel kevadel Tallinna koolide õpilasi ja õpetajaid osa saama praktilistest tasuta õuesõppe tundidest.

Keskkonnahariduse edendamiseks ja looduse paremaks tundmaõppimiseks korraldab keskkonnaamet aprillis ja mais õuesõppe tunde, mis on noorte hulgas positiivset vastukaja leidnud, vahendas Raepress.

Eelmisel aastal osales välitundides üle tuhande koolilapse.

Ka sel aastal tutvustab harrastusornitoloog Peep Veedla hommikustes linnulaulutundides kooli lähemas ümbruses elavaid erinevaid linnuliike ja selgitab, kuidas neid ära tunda ja ka laulu järgi eristada.

Geoloogiatundides tutvustatakse geoloog Kalle Suuroja juhendamisel kooli ümbruses näha olevate loodusmonumentide (rändrahnud, aluspõhja kivimite paljandid jne) najal selle piirkonna arengulugu ja kivimite süstemaatika kõige üldisemaid aluseid. Õpilased saavad lühikese õppematka käigus ülevaate kooliümbruse maapinna ja -põue kujunemisloost ning seda kujundanud protsesside mastaapsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles