Piirivalve kehtestab piiriveekogudel jäälemineku keelu

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi jääl.
Kalamehed Peipsi jääl. Foto: Ove Maidla

Homsest kehtestab piirivalve jäälemineku keelu kogu Peipsi järve ulatuses, samuti on keelatud jääle minna Lämmijärvel, Pihkva järvel, Narva veehoidlal ning Narva jõel.



Piirivalve kehtestab jäälemineku keelu inimeste ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks.

«Jää olukord Peipsi järvel halveneb iga tunniga. Vihm, päike ning soe ilm on teinud oma töö ja Peipsi jää on "pulka läinud» ega kanna enam. Laupäevase kopterilennu ajal oli väga palju vett ja pragusid näha nii Peipsil kui ka Lämmijärve ja Pihkva järve jääs,» ütles Kirde piirivalvepiirkonna piiriturvalisuse jaoskonna ülem piirivalvemajor Juhan Voist.

Täna päästsid piirivalvurid Piirissaare ja Laaksaare vaheliselt alalt jää lagunemise tõttu hätta sattunud kalamehe ning Nina küla lähedal läbi jää vajunud kalamehe.

Pühapäeval vajus Varnjas amfiibsõiduk jääprakku, inimesed kannatada ei saanud. Lahepera lähedal toimus samuti õnnetus, kus mootorkelk läbi jää vajus ning Lohusuus vajus ATV läbi jää.

Piirivalve soovitab kaluritel püünised välja võtta. Kindlasti peaksid kõik jääle minejad ühendust võtma piirivalvekordonitega, et saada värskeimat informatsiooni jääoludest. Järvele minnes tuleb kasutada päästevahendeid.

Keeld kehtib kuni jää täieliku sulamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles