ERR: kaks Elistvere ilvest on endiselt jooksus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilvesed Elistvere loomapargis.
Ilvesed Elistvere loomapargis. Foto: Priit Simson

Kolmest reedel Elistvere loomapargist põgenenud ilvesest on kaks jooksus praegugi, kuid kuna tegemist on kunstlikes oludes üles kasvanud loomadega, püsib lootus, et ilvesed leiavad õige pea kodutee üles.

«Senini ei ole meil ükski ilves jooksu saanud, see nüüd oli täpselt juhus, et puu vajus aedikule,» ütles loomapargi juht Sirje Saul ja lisas, et kuna tegu oli õhtuse ajaga ja ees oli pikk öö, kus oli palju toimetamist ilvestel, siis  niimoodi nad sealt välja ennast jalutasidki, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üks ilves on aga tagasi aedikus, sest kõndis ise Eestimaa looduse fondilt laenatud püüniskasti, metsast püütakse kastlõksudega Sauli sõnul ilveseid lausa ilma liha sisse asetamata ja ilves läheb sinna uudishimust.

«Meie oleme siia kastlõksu ka liha pannud, eeldades, et tema kõht läheb tühjaks, see teda koju toob. Meie ilvesed, kes on jooksus, ei ole meilt läinud üldse kaugele, vaid justnimelt siin loomapargi taga metsas nad oma aega veedavad ja maailmaga tutvust teevad,» ütles Saul ja lisas, et jälgi on aediku ümbruses iga ööga aina rohkem ja rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles