Politsei: sõidukitele tuleb paigaldada talverehvid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi.
Esimene lumi. Foto: Peeter Langovits

Talviste teeolude tõttu soovitab politsei olla liikluses äärmiselt ettevaatlik, arvestada libedusega ja sõita teeoludele vastava kiirusega ning hoida piisavat pikivahet. Kindlasti tuleb liiklusse minevatele sõidukitele paigaldada talverehvid.

Jalakäijatel tuleb aga harjuda uute liiklusoludega ning arvestada, et sõidukite pidurdusteekonnad on pikemad. Liikluses tuleb olla nähtav, kanda helkurit ja sõiduteed ületada ohutult, märgib politsei. 

Maanteeinfokeskuse andmetel olid varahommikul enne kella kuut põhi- ja suurematel riigimaanteedel teekatted Harju ja Lääne maakonnas lumised ning paiguti libedad. Kerget lendlevat lund oli kohati Saare, Rapla, Pärnu ja Ida-Viru maakonna teedel.

Mujal Eestis olid teekatted suurematel riigimaanteedel valdavalt soolaniisked, piirkonniti ka kuivad. Väiksemad teed võivad olla lumised ja libedad.

Ilm oli peamiselt sademeteta. Kerget lund sadas vaid Harju ja Rapla maakonnas. Tihe udu raskendas nähtavust Saare ja Tartu maakonnas ning Jõgeva maakonnas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel. Viljandi maakonnas oli kohati nõrk udu.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku +0,5 kraadist Lõuna-Eestis kuni -5,5 kraadini Põhja-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles