Loomapargist põgenenud ilvesed on endiselt vabaduses

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilvesed Elistvere loomapargis.
Ilvesed Elistvere loomapargis. Foto: Priit Simson

Reedel Elistvere loomapargist plehku pannud kolm ilvest on endiselt vabaduses, kuid inimestele nad ohtu ei kujuta ning park on taas külastajatele avatud.

Elistvere loomapargi juht Sirje Saul ütles BNSile, et ilvesed on endiselt vabaduses ja liiguvad loomapargi läheduses metsas. Jäljed näitavad, et nad on käinud ka loomaapargi aia juures jalutamas. Ka on ilvesed käinud uudistamas nende tabamiseks üles seatud püüniskaste ja neisse suisa sisse piilunud, kuid lõksu loomad läinud ei ole.

Saul selgitas, et ilvestel läheb kõht tühjaks kolme-nelja päeva jooksul, seetõttu pole lõksudest esialgu kasu. «Peame olema kannatlikud ja ootama aega, millal nad sööma tulevad,» ütles Saul.

Reedel suleti loomapark pärast ilveste põgenemist, kuid nüüd on see taas külastajatele avatud. Saul kinnitas, et spetsialistide hinnangul ilvesed inimestele ohtu ei kujuta. «Nad ei tule inimest ründama, nad on inimestega harjunud,» sõnas ta.

Mahasadanud märg lumi murdis Elistvere loomapargis ilveste aedikus puu, purunenud aiast pääses põgenema kolm ilvest.

Loomapark sai Eestimaa Looduse Fondilt ilvesepüünised, mis seati parki üles, kuna ilvesed tulevad tõenäoliselt oma kodukanti tagasi toitu otsima, sest nad ise ei oska seda loodusest hankida.

Elistvere loomapargis elab seitse ilvest, neli neist on endiselt loomapargis oma aedikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles