Elistvere loomapargis pääses aedikust välja kolm ilvest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere loomapargi ilves.
Elistvere loomapargi ilves. Foto: Berit-Helena Lamp

Ööl vastu tänast maha sadanud märg lumi murdis Elistvere loomapargi ilveste aedikus puu, mille tulemusena purunes aed ja sealt pääses välja kolm looma, loomapargi töötajad tegelevad praegu ilveste püüdmisega, loomapark on külastajatele täna suletud.

«Mahasadanud värske lume peal on ilveste jäljed hästi näha ja meie hinnangul asuvad nad jätkuvalt loomapargi taguses metsas, loomapargi töötajad tegelevad nende püüdmise ja koju juhatamisega,» ütles RMK Elistvere loomapargi juht Sirje Saul, kirjutas Õhtuleht.

«Kuna kõik ilvesed on loomapargis sündinud, eeldame, et nad tulevad oma tavapärasele toiduportsjonile järele,» märkis Saul. «Saime Eestimaa Looduse Fondilt ka ilvesepüünised, mis õhtul parki üles seame, spetsialistide hinnangul tulevad ilvesed tõenäoliselt oma kodukanti tagasi toitu otsima, sest nad ise ei oska seda loodusest hankida.»

Jõgevamaal elava loodusretke juhi Vahur Seppa sõnul ei ole loomapargis sündinud ilvesed inimestele ohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles