Peipsi järve jää on veel tugev

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi jääl.
Kalamehed Peipsi jääl. Foto: Ove Maidla

Nädala lõpuni saavad talvise kalapüügi harrastajad Peipsi järvel oma hobist rõõmu tunda - Kirde piirivalvepiirkonna staabi andmeil on veekogu kattev jääkiht veel piisavalt paks.

Kirde piirivalvepiirkonna piiriturvalisuse jaoskonna ülema major Juhan Voisti sõnul teevad piirivalvurid kevade lähenedes sagedamini jääluuret ning selle põhjal võib öelda, et esialgu pole jääkattes suuri muudatusi märgata, kirjutas Põhjarannik.

«Peaaegu kõikjal on 40-60sentimeetrine jääkiht, möödunud aastal näiteks ei olnud kogu hooaja jooksul kordagi sellist asja, kuigi varasematel aastatel on jääkate kuni meetri paksune olnud, aga ma ei soovitaks kalastajatel minna jääle Vasknarva kandis, sest Narva jõe suudmeosas suureneb vaba vee ala pidevalt ning jää sulab väga kiiresti,» rääkis Voist.

Käesoleva nädala lõpuni - öökülmade jätkudes aga võib-olla ka järgmisel nädalal - on jääleminek lubatud, kuid piirivalvurid panevad inimestele südamele, et kindlasti peaksid kõik jääle minejad ühendust võtma piirivalvekordonitega, et saada värskeimat informatsiooni jääolude kohta, samuti palutakse jäälemineku kaugusest sõltumata registreerida autoga jääleminek lähimas piirivalvekordonis.

Voist soovitab kaluritel hakata püüniseid välja võtma ja püügihooaja lõpetamiseks ettevalmistusi tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles