Poisid õngitsesid Ruhnus haruldase kala

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õngekonks
Õngekonks Foto: Wikipedia.org

Ruhnlase Kaarel Laugu poeg Joosep ja kohaliku sadama kapteni Priit Kapsta poeg Mathias õngitsesid esmaspäeval Ringsu sadamas mereveest välja rohkem mandri rannikuvetes tuntud, kuid saare jaoks haruldase nuru.


Kaarel Laugu sõnul ei ole nurg mujal Eesti vetes mingi haruldus ja on tavaline kala, kuid Ruhnus ei ole tema teada seda kala varem püütud, kirjutab Meie Maa.

Ruhnus alates 1985. aastast kala püüdnud Dimitri Riisenberg pidas nurgu seal kandis väga haruldaseks, kuna ta avamerre tavaliselt ei tule.

Tartu Ülikooli Loodusteadusliku hariduse keskuses valminud veebipõhise õpikeskkonna andmetel elab nurg Eestis kogu rannikumeres, eriti palju on teda Väinameres ja Pärnu lahes ning Kagu-Eesti sisejärvedes, Peipsis, Narva jões ja veehoidlas.

Sageli moodustavad nurud segaparvi latikate, särgede ja ahvenatega. Luisuse tõttu nurgu toiduks eriti ei kasutata, küll aga on ta looduses oluline kui röövkalade toiduobjekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles