Homsest ei tohi Narva veehoidla jääle minna

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Peipsi järvele.
Vaade Peipsi järvele. Foto: Ain Protsin

Homsest kehtestab Kirde piirivalvepiirkonna ülem Narva veehoidlal jäälemineku keelu, mille eesmärgiks on ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid.


Liikuvad veed on lihvinud Narva veehoidla jää õhukeseks ning Narva veehoidla jõesäng on juba jäävaba. Piirivalve palub kehtestatud keeldu tõsiselt suhtuda, sest jääle minek on eluohtlik.

Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järve jääle on lubatud minna, kuid piirivalve palub sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine ja saabumine lähimas piirivalvekordonis. Piirivalve tuletab meelde, et jätkuvalt on keelatud autodega jääleminek Peipsi järvel Emajõe suudmest Vasknarvani. Jääle minnes tuleb kaasa võtta jäänaasklid ja selga panna päästevest.

Jäälemineku keelu kehtestamine Peipsi järvel sõltub ilmastikuoludest, hetkel on jääolud stabiilsed.

«Soovitame kaluritel hakata püüniseid välja võtma ja tegema ettevalmistusi püügihooaja lõpetamiseks. Kindlasti peaksid kõik jääle minejad ühendust võtma piirivalvekordonitega, et saada värskeimat informatsiooni jääoludest,» ütles Kirde piirivalvepiirkonna piiriturvalisuse jaoskonna ülem piirivalvemajor Juhan Voist.

Narva jõel on jääle minek keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles