Eile loetleti Eesti peale kokku 94 linnuliiki

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tutt-tihane
Tutt-tihane Foto: Kunnar Rüsülainen

Eilsel igakevadisel ornitoloogiaühingu linnadevahelisel linnuvõistlusel loetleti üle Eesti kokku 94 linnuliiki.


Vaatamata paljudes kohtades esinenud tihedale lumesajule lõi üritusel kaasa 50 linnusõpra 12 erinevas Eestimaa linnas.

Pikimad nimekirjad laekusid ootuspäraselt Lääne-Eestist ja saartelt, kuhu kevad kõige esimesena saabub, teatas ühing.

Kõige rohkem linnuliike - 59 - nähti Haapsalus, vaid kaks liiki vähem saadi kirja Kuressaares.

Vaatamata hilisele kevadele õnnestus linnusõpradel vaadelda 94 erinevat linnuliiki, seda on kümmekond liiki vähem kui eelmisel aastal.

Linnuvaatlejad nägid mitmeid varaseid rändlinde nagu linavästrik, merisk, liivatüll ja suurkoovitaja. Huvitamatest liikidest kohtasid võistlusel osalenud hallpea-rähni, valgeselg-kirjurähni, värbkakku, laanepüüd ja hele-urvalindu.

Linnadevahelise linnuvaatluse eesmärk on propageerida harrastuslinnuvaatlust Eestist, juhtida tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning alanud rändlindude saabumisele.

Kuna üritust korraldatakse igal aastal samal ajal, siis annavad linnuvõistluse tulemused ühingu teatel hea pildi ka sellest, kui varane ühel või teisel aastal kevad Eestimaal on olnud.

Võistlusel lähevad arvesse vaid linnades kuuldud ja nähtud linnuliigid. Linnuvõistluse korraldamise traditsioon sai alguse 2002. aastal Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles