Algav nädal toob õhu jahenemise ning mõõduka vihma

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisilm.
Sügisilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt toob alanud nädal mõõdukas koguses vihma ning nädala lõpus on oodata õhutemperatuuride jahenemist.

Teisipäeva (1.09.) öösel on Mandri-Eestis mõjusam veel kõrgrõhuhari. Ilm on rahulik, enamasti sajuta, aga udune. Sooja on 7 kuni 12 kraadi. Samal ajal läheneb Taani kohalt madalrõhkkond ja selle lohk liigub Läänemerele. Juba pärast keskööd hakkab saartel vihma sadama, tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Sooja tuleb saartel kuni 15 kraadi. Päeval läheneb madalrõhulohk. Ennelõunal jõuab vihmapilvede serv kuni Tallinna-Valga jooneni, ning laieneb õhtu poole üle Eesti. Sooja tuleb 16 kuni 20 kraadi.

Kolmapäeval (2.09.) tekib Läänemere kohal uus osatsüklon, mis laieneb servaga üle Eesti. Hooti sajab vihma ja kohati on sadu intensiivne. Puhub tugev kagu- ja idatuul, õhtupoolikul pöördub saartel edelasse ja nõrgeneb. Sooja on öösel 11 kuni 16 kraadi, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Neljapäeval (3.09.) liigub madalrõhkkond edasi Soome kohale ja selle mõju väheneb ning sajuhooge on hõredamalt. Tuul pöördub läänekaarde ning nõrgeneb. Sooja öösel 9 kuni 14, päeval 17 kuni 20 kraadi,  sajuhoogudega piirkondades tuleb sooja kuni 15 kraadi.

Reedel (4.09.) eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja vihmahooge on harvem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 14 ning  päeval 16 kuni 20 kraadi.

Laupäevaks (5.09.) õhurõhk tõuseb ja kõrgrõhkkonna servas on öö enamasti sajuta. Päeval on taas hoovihma võimalus suur. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 5 kuni 10 kraadi, rannikul kuni 13 ning päeval 16 kuni 20 kraadi.

Pühapäeval (6.09.) liigub üle Skandinaavia põhjaosa uus madalrõhkkond ja selle lohk liigub Läänemere idarannikule ning toob Eestisse vihma. Tuul puhub öösel lõunakaarest ja on mõõdukas, päeval pöördub edelasse ja läände ning tugevneb. Sooja on öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 14 ning päeval 15 kuni 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles