Alanud nädal toob 30-kraadise sooja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannapromenaadil armastavad lapsed palavaga ennast purskkaevudes jahutada.
Pärnu rannapromenaadil armastavad lapsed palavaga ennast purskkaevudes jahutada. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Alanud nädala ilmaennustus toob kauaoodatud rõõmusõnumi - Eesti kohal on kõrgrõhkkond, mis kostitab meid kuni 30 kraadise soojaga.

Teisipäeval madalrõhkkond kaugeneb Venemaale ja Läänemere ümbruses tugevneb kõrgrõhkkond ja saju võimalus on väike. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb ning on päeval muutliku suunaga. Sooja öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 15, päeval 21 kuni 24, briisituulega rannikul kuni 19 kraadi.

Kolmapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta, üksnes Saaremaal ja Hiiumaal võib õhtul hoovihma sadada. Öö on vaikne, päeval tugevneb kagutuul 4 kuni 9 m/s. Sooja on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 17, päeval 23 kuni 27 kraadi. Vaid rannikul võib paar kraadi jahedam olla.

Neljapäeval püsib Läänemere ääres kõrgrõhkkond, kuid selle serva riivab madalrõhulohk. Öösel võib olla ükskuid sajuhooge, hommikul ja päeval sajab laialdasemalt hoovihma, on äikest. Tuul puhub lõunakaarest, päeval pöördub järk-järgult läänekaarde ja on võrdlemisi nõrk, kuid äikese ajal on tugevate puhangute oht. Sooja on öösel 12 kuni 18, päeval 24 kuni 27 kraadi, Kagu-Eestis tõuseb 30 kraadi ümbrusse. 

Reedel tugevneb uuesti kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väike. Ülemäärane kuumus ajutiselt eemaldub ning sooja tuleb öösel 11 kuni 16, päeval 22 kuni 25 kraadi, Ida-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Laupäeval on samuti ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju, kuid Läänemere lõunavetelt läheneva madalrõhkkonna mõjul muutub kuum õhumass ebapüsivamaks ning suureneb hoovihma ja äikese võimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 11 kuni 16, rannikul kuni 18, päeval 25 kuni 30 kraadi, rannikul kuni 22 kraadi.

Pühapäeval suundub madalrõhkkond üle Läänemere Soome ja selle lohk liigub Eesti kohale. Sajab hoovihma ja on äikest. Sajuhood ja äike võivad väga tugevad olla. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Sooja on öösel 15 kuni 20, päeval rannikul kuni 22, sisemaal 22 kuni 27 kraadi, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles