Alanud nädal tuleb tuuline

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Ilmateenistuse andmetel tuleb alanud nädalal tuuline ilm ning õhutemperatuur kõigub enamasti nulli ümber.

Täna laieneb madalrõhuala servaga üle Skandinaavia. Eestis on ilm suurema sajuta, vaid kohati võib sadada nõrka lund, saartel ka lörtsi. Lõuna- ja edelatuul tugevneb eelkõige saartel ja õhtul võivad puhangud ulatuda 15 m/s. Külma tuleb 2–5, saartel ja läänerannikul jääb õhutemperatuur ühe külma- ja ühe soojakraadi vahele.

Teisipäeval liigub madalrõhulohk Läänemerele ja öösel võib vaid üksikutes kohtades sadada veidi lund. Päeval jõuab tihedama saju serv saartele ja läänerannikule ning laieneb õhtul edasi ida suunas. Lõuna- ja edelatuul tugevneb sisemaal 4–9, puhanguti 12, saartel öösel ja hommikul kuni 15 m/s. Külma tuleb 1–6, öö hakul Kirde-Eestis kuni üheksa kraadi.

Kolmapäeval libiseb madalrõhulohk üle Eesti. Sajab lund ja lörtsi, sajuhulk on enamasti väike. Suureneb jäiteoht. Puhub lõuna- ja edelatuul 4–9, pärastlõunal 5–12, rannikul puhanguti 15, õhtul saartel 17 m/s. Öösel on külma 1–7, päeval jääb õhutemperatuur kolme miinus- ja kahe plusskraadi vahele.

Neljapäeval jõuab Norra rannikule uus aktiivne madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere äärde. Tihedam sadu meile veel ei jõua, siin-seal sajab vaid nõrka lund ja lörtsi. Püsib jäiteoht. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul, puhanguid on 15, saartel kuni 20 m/s. Öösel jääb õhutemperatuur nulli ja viie külmakraadi, päeva kahe külma- ja ühe soojakraadi vahele.

Reedel jääb Eesti madalrõhkkonna servaalale, kuid selle surve annab veidi järele ning lõuna- ja kagutuul on nõrgem. Vahetevahel sajab lund, Lääne-Eestis ka lörtsi. Õhuvool pöördub lõunakaarde ja sealt saabuv õhumass on soojem. Õhutemperatuur jääb öösel nelja külma- ja ühe soojakraadi, päeval kahe külma- ja kahe soojakraadi vahele.

Laupäeval liigub Kesk-Euroopast põhja poole uus osatsüklon, mis toob niiskust juurde. Sajab tihedat lund ja lörtsi, pärastlõunal ka vihma. Puhub võrdlemisi tugev kagu- ja lõunatuul. Öösel jääb õhutemperatuur kolme külma- ja ühe soojakraadi, päeval nulli ka kahe soojakraadi vahele.

Pühapäeval liigub osatsüklon mööda Balti riikide lääneserva Botnia lahele ja hääbub. Sajab enamasti lörtsi, mõnel pool sekka ka vihma. Lõunakaare tuul vaibub. Õhutemperatuur jääb nii öösel kui päeval kahe külma- ja kahe soojakraadi vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles