Narvas langes temperatuurinäit pea 12 miinuskraadini

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubina soo kargel sügishommikul
Rubina soo kargel sügishommikul Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänane hommik kostitas kõiki õueminejaid kõlekülma ilmaga ning pakasest pole pääsu ka eeloleva ööpäeva jooksul.

Riigi ilmateenistuse teatel registreeriti hommikul Kirde-Eestis selle sügise madalaim termomeetrinäit, kui kell 8 oli õhutemperatuur Narva vaatlusjaamas -11.8°C.

Artkiliselt külma õhuga antitsüklon jääb meie ilma kujundama ka täna päeval ja homme.

Eeloleval ööl ja homme hommikul langeb termomeetrinäit Ida- ja Kirde-Eestis paiguti taas -10 kraadist madalamale.

Lisaks tuleb arvestada, et kohati võrdlemisi tugev ida- ja kagutuul muudab tajutava õhutemperatuuri veel külmemaks.

Ilmaprognoos reedest esmaspäevani:

Reedel liigub külm kõrgrõhkkond Peipsi taha ning selle servas on Eestis sajuta ilm. Tuul puhub idast ja kagust ning on võrdlemisi tugev, puhanguid esineb öösel 12-14 m/s, päeval saartel kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..-8°C, hommikuks langeb Ida-Eestis kuni -12 kraadini, päeval tõuseb -1..+2 kraadini, saarte rannikul paar-kolm kraadi kõrgemale.

Laupäeval püsib Eesti veel kõrgrõhkkonna loodeservas ja ilm on sajuta. Norra merelt laieneb aga madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome. Kahe rõhuala piirimail puhub Eesti rannikuvetes tugev kagu- ja lõunatuul, puhanguid 15, Saaremaal ja Hiiumaal ning läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel mandril 0..-5, Kagu-Eestis pole välistatud langus kuni -7 kraadini, saartel on 0..+3°C, päeval mandril 0..+3, saartel kuni +5°C.

Pühapäeval haarab madalrõhkkond enda alla kogu Põhja-Euroopa ja ulatub servaga Eestini. Suurem sadu kandub üle Skandinaavia Soome. Meil sajab mõnes kohas vähest lörtsi ja vihma. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on 15, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis öösel 0..+5, päeval 7..12°C, idapoolsetes maakondades öösel 0..-3, päeval +1..+5°C.

Esmaspäeval jääb Euroopa 70ndatel laiustel valitsevaks jõuline madalrõhuala ja 50ndatel laiustel püsib võimas kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab Eestis siin-seal vähest vihma. Puhub tugev edelatuul, puhanguid 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 5..10, Kagu-Eestis 0..+4°C, päeval 8..13°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles