Ilm muutub taas soojaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tsükloni kese Soome lahelt eemaldub Venemaale, kuid selle lääneserv jääb paariks päevaks veel üle Eesti. Vihmahood jätkuvad, kuid võrreldes eelmiste päevadega on neid harvemalt.

Loodest ja põhjast puhuv tuul tasapisi taltub ning soojatunne suureneb, sest sellele aitavad kaasa nõrgenenud tuul ja vahetevahel pilvede vahelt piiluv päike. Homme on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub loode- ja põhjatuul 4–9 m/s, rannikul 7–13 m/s, saartel puhanguti kuni 17 m/s, pärastlõunal tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on 14 kuni 18 kraadi.

Reedel eemaldub madalrõhkkond kaugemale Venemaale, kuid selle äärmine lääneserv jääb veel Eesti kohale. Öösel sajab kohati hoovihma, päeval on sajuhooge laialdasemalt. Tuul puhub loodest ja põhjast ning rahuneb päevaks. Õhutemperatuur on öösel 6..11, meretuulega rannikul kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Kuni 20 kraadi sooja

Laupäeval on tõusva õhurõhu foonil vihmahooge harva, suurem on võimalus saartel ja rannikul. Tuul vaibub ning puhub valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, meretuulega rannikul kuni 15, päeval 15 kuni 18 kraadi.

Pühapäeval (31.08.) kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on väike. Tuul pöördub idakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 5..10, meretuulega rannikul kuni 14, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Esmaspäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 9, meretuulega rannikul üle 10 kraadi, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles