Norra loomaaias sündis albiinokaru

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra loomaaias sündis albiinokaru.
Norra loomaaias sündis albiinokaru. Foto: VG Nett
Norra põhjaosas asuva Polar Zoo loomaaia pruunkarul sündis kaks karupoega, kellest üks on valge kui jääkaru. Siiski pole norralased eksperimenteerinud pruunkaru ja jääkaru paaritamisega, vaid valge karupoeg on albiino.

«Kui eelmine esmaspäev pesa kontrollisime ja nägime, et üks vastsündinud poegadest on valge, siis oli üllatus suur. Seda ei osanud me oodata,» rääkisid karupoegade eest hoolitsevad Runar Næss ja Anita Hansen VG Nettile.

Karupoegade nimed on vastavalt värvile Sool ja Pipar (norra keeles Salt, Pepper) ning loomaaed loodab, et neist saavad selle hooaja turismimagnetid.

Rõõmust ja üllatusest hoolimata kaasneb albiinokaru sündimisega ka muresid. Sarnaseid isendeid on Norras varemgi ilmale tulnud, kuid erinevatel põhjustel on nende eluiga lühikeseks jäänud. Lisaks võivad albiinokarud teistest kergemini terviseprobleemide küüsi langeda.

Praegu pole Soola tervisel siiski suuremat häda, vaid nägemismeele areng on tavalisest aeglasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles