USA Mississippi osariiki tabas enne koidikut kaks tornaadot

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornaado kätetöö.
Tornaado kätetöö. Foto: AFP / Scanpix

USA lõunaosas paiknevat Mississippi osariiki tabas täna varahommikul kaks tornaadot, mis hävitasid 70 hoonet, 17 inimest sai viga.


Täna hommikul kell 4 kohaliku aja järgi jäi tornaado kätte osariigi keskosas asuv Magee, kus purunes ligi 60 maja, teatab CNN. Magee 100-aastasest baptisti kirikust jäi pärast tornaadot alles vaid püstiseisvad uksed.

AP teatel sai tornaado ajal viga vähemalt 17 inimest. 48-aastase Jeff Giachelli sõnul ärkasid nad naisega öösel selle peale üles, et nende maja aknad purunesid. Ka katuse viis tuul minema. «Me läksime Wc-sse ja siis see varises kokku,» sõnas ta.

35-aastane Stephanie Malley nuttis oma kodumaja jäänuseid vaadates. Ta ärkas öösel üles, kui midagi lendas aknast sisse ja tabas teda. Naine viis oma 11- ja 13-aastase poja vannituppa varju. Üks ta poegadest vigastas jalga ja talle tehti üheksa õmblust.

Naise naabruskonnas on mitmed hooned märgistatud punase aerosoolvärviga, mis näitab, et päästetöötajad on rusud läbi vaadanud ning surnuid ja vigastatuid seal ei ole.

Teine tornaado räsis samas osariigis asuvat Lauderdale maakonda, kus purunes 9 elumaja ja ärihoonet. Inimesed seal viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles