Tulekahjudest räsitud Lõuna-Austraaliat tabas maavärin

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Austraalia lõunaosas möllanud tulekahjude ajal mattus Melbourne hiiglaslikku suitsupilve. Nüüd tabas linna aga maavärin.
Hiljuti Austraalia lõunaosas möllanud tulekahjude ajal mattus Melbourne hiiglaslikku suitsupilve. Nüüd tabas linna aga maavärin. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia lõunaosa ja riigi suuruselt teist linna Melbourne´i raputas täna mõõdukas maavärin, mis esialgsetel andmetel suuri purustusi ja inimohvreid kaasa ei toonud.


Täna hommikul Victoria osariiki tabanud maavärina tugevuseks mõõtsid seismograafid 4,7 magnituudi Richteri skaala järgi. Maavärina epitsenter asus umbes saja kilomeetri kaugusel Melbourne´ist, vahendas AFP.

«Vundament vappus, seinad liikusid,» kirjeldas maavärinat Drouini linnaelanik James Sandman. Gippslandi elanik võrdles maavärinat plahvatusega, mis oleks justkui tabanud tema kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles