Nädal tuleb vihmane

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihma käes
Vihma käes Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Alanud nädal tuleb üsna vihmane, sajuta ilma on näha vaid reedel. Seevastu õhutemperatuur läheb üha soojemaks ja pühapäeval võib tulla juba kuni 25 kraadi sooja.

Ööl vastu homset liigub madalrõhkkond Rootsist Läänemerele ja päeval Liivi lahe ümbrusse, kirjutab EMHI oma nädalaprognoosis. Öösel tuleb mandril vaid üksikuid vihmahooge, tuul pöördub kagusse ja veidi tugevneb.

Tihedam sajutsoon jõuab pärast keskööd Saaremaale ja Hiiumaale ning laieneb homse päeva jooksul üle Eesti. Kohati tuleb tugevat vihma ja pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 7-12, päeval 15-19 kraadi.

Kolmapäeval suundub madalrõhkkond Karjala poole, aga Läänemere ümbrus jääb selle mõjusfääri. Sajab hoovihma. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub läänekaarde ja läheb veidi tugevamaks. Sooja on öösel 8-13, päeval 15-19 kraadi.

Neljapäeval kaugeneb madalrõhkkond Koola poolsaarele, sga selle lääneserva mööda liigub üle Eesti vihmahooge. Sajuvõimalus väheneb õhtu poole. Sooja 16-20 kraadi.

Reedel tugevneb kõrgrõhuvöönd ja tõenäoliselt püsib veel ka laupäeval Eesti kohal. Ilm on olulise sajuta. Reedel on tuul nõrk, laupäeval tugevneb kagutuul. Sooja tuleb 17-20, laupäeval kuni 23 kraadi.

Pühapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle Läänemere ja toob vihma ka Eestisse. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja öösel 9-14, päeval 19-25 kraadi.

Järgmisel esmaspäeval liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogudega üle Eesti ja alles seejärel tugevneb kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Tänaste arvutuste kohaselt on öö sajusem ja päevaks pilved hõrenevad. Ilm tuleb siis suviselt soe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles