Mõnes rannas on vesi juba suplussoe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv
Võrtsjärv Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Soome lahe mererandades on vesi veel äärmiselt külm, siis mõnes siseveekogus on päike vee juba üpris soojaks kütnud.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut mõõtis täna kõige soojema veetemperatuuri Võrtsjärves Rannu läheduses, kus oli 18 kraadi. Tartus Emajões oli vesi 17 kraadi soe.

Soome lahe randades on vesi kõikjal külm – Pirital 12 kraadi, Loksal 13, Dirhamis 14 kraadi. «Soome laht on alati kõige viimane, mis supluseks sobivaks soojeneb. Eelkõige soojenevad madalad lahed läänerannikul,» ütles EMHI sünoptik Taimi Paljak.

Haapsalus on aga veetemperatuuri mõõdetud juba 18 kraadi, Heltermaal ja Pärnu rannas 17 kraadi, Narva-Jõesuus ligikaudu sama palju. «Need kõik on väinade lahtede temperatuurid, kus veesügavus on väike. Soome lahes, kus vesi sügavam, on ikka temperatuur vaid 12-14 kraadi,» lisas Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles