Alanud nädal toob vihmaseid päevi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alanud nädala ilmprognoos lubab pea igasse päeva vihmasadu või hoovihmasid.

Teisipäeval liigub lõuna poolt lähenev madalrõhkkond üle Eesti idapiiri Laadoga taha, vahendas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoos.

Öö on Ida-Eestis pilvine ja vihmane, võib olla äikest. Kohati on sadu tugev. Puhub põhja- ja loodetuul 5 kuni 12, öö hakul ulatuvad Virumaa rannikul kirdetuule puhanguti 15 m/s. Lääne-Eestis on saju võimalus väike. Puhub põhjakaare tuul 2 kuni 7 m/s. Sooja on 6°C-st lääne poole 10 kuni 11°C-ni idapoolsetes maakondades. Päev tuleb muutliku pilvisusega. Vihmahooge on kohati. Puhub läänekaare tuul 3 kuni 8, Soome lahe rannikul puhanguti kuni 11 m/s. Sooja on 15 kuni 20°C.

Kolmapäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Pärastlõunal tuleb kohati lühiajaline hoog vihma. Tuul vaibub. Sooja on öösel 6 kuni 10, päeval 15 kuni 21°C.

Neljapäeval tuleb uus madalrõhkkond Kesk-Euroopast Valgevene kohale, kuid tänastel andmetel selle sajutsoon Eestini ei ulatu. Küll aga soodustavad tsüklonaalsed mõjud päevasel ajal rünksajupilvede arengut, millest kohatisi vihmahooge tuleb. Tuul pöördub põhjakaarde, aga märgatavat tugevnemist oodata pole. Sooja on öösel 7 kuni 12, päeval 17 kuni 22°C.

Reedel liigub madalrõhkkond piki Venemaa lääneserva Peipsi taha ja selle vihmapilved jõuavad hommikuks Kagu-Eestisse. Päeva peale sajutsoon laieneb, üksnes Eesti lääne- ja loodeservas on saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Sooja on öösel 8 kuni 13, päeval 17 kuni 22°C.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond Laadoga taha. Öösel on veel rohkelt sadusid. Päeval on pilvi hõredamalt ja hoovihma sajab kohati. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 9 kuni 13, päeval 18 kuni 22°C.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju, kuid päris kuivaks ei jää. Püsib kohatiste vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 8 kuni 12, päeval 16 kuni 21°C.

Uue nädala esmaspäeval nihkub kõrgrõhuala veidi lõuna poole. 60. laiuskraadist põhja pool on valitsevaks madalrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile, kuhu läänevool kannab niiskust. Tänase õhuvoolu kiiruse kohaselt peaks tihedam sadu öösel ja hommikul üle Eesti minema. Kuid nädala jooksul võib prognoospilt muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles