Austraalias kardetakse uusi maastikupõlenguid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia lõunaosas maastikupõlengutega võitlevad tuletõrjujad.
Austraalia lõunaosas maastikupõlengutega võitlevad tuletõrjujad. Foto: AP / Scanpix

Austraalia lõunaosas asuvas Victoria osariigis edasi möllavate maastikupõlengute kustutamiseks on toodud tuletõrjujaid veelgi juurde nii naabruses asuvast Uus-Lõuna-Walesi osariigist kui ka Uus-Meremaalt.


Samal ajal ennustavad meteoroloogid selle nädala teiseks pooleks taas väga palavat ilma, ehkki õhutemperatuur ei tõuse ilmselt siiski nii kõrgeks kui suure ohvritearvu tõttu kurikuulsaks muutunud «mustal laupäeval» mõne nädala eest, vahendas BBC News.

3000 tuletõrjujat, kellele peagi saabub lisa, üritavad praegu ohjeldada veel kuut suuremat maastikupõlengut ning saada need kontrolli alla enne reedet, kui oodatakse tuulist ja kuuma ilma, mis kardetavasti võib mõned juba kustutatud tulekahjud uuesti valla päästa.

«Mustaks laupäevaks»  ristitud 7. veebruaril kiiresti suurele maa-alale levinud maastikupõlengud nõudsid viimastel andmetel Melbourne'i ümbruses üle 200 inimelu ning hävitas üle 2000 kodu. Kohalikud võimud lähipäevil ees ootavat olukorda üle dramatiseerida ei soovi, ent manitsevad inimesi olema valvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles