Jahimehed on kahe nädalaga tabanud Sõrves kaks hunti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Eile öösel pärast mitmepäevast varitsemist lasi kohalik jahimees Sõrves maha noore emahundi, kes oli mai lõpus murdnud Tammunas 16 lammast. Nädal varem sai Mõntu jahiseltsi liige hundile pihta Rahuste karjamaal lehmade vahel, kirjutab Saarte Hääl.

Torgu valla mees Valdur Pihelpuu lasi võsavillemi maha eile öösel kella kahe paiku kohas, kus seesama hunt mai lõpus 16 lammast murdis ja kuhu ta nüüd naasis lambakorjustega kõhtu täitma.

Kolmandat ööd varitsuses olnud jahimehe sõnul ilmus hunt tema vaatevälja umbes 250 meetri kaugusel mööda kuupaistes merekallast rahulikult Türju–Tammuna teed pidi Sääre poole jalutades ning just avalikus kohas promeneerimine kiskjale saatuslikuks ka sai.

Seoses eilse laskmisega tuli aga välja, et ööl vastu 27. maid lasi Mõntu jahimeeste seltsi liige ühe hundi ka Rahustel.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialist Ivar Marlen ütles, et nüüd on Sõrves hundi laskmise luba otsas, ülejäänud Saaremaal võib aga veel ühe hundi lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles