Amuuri leopard Darla võsukesed on emased

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi kutsikas.
Amuuri leopardi kutsikas. Foto: Inari Leiman

Esimene tervisekontroll näitas, et kõik kolm aprillis sündinud amuuri leopardi kutsikat on emased.

4. mail vaatas loomaaia veterinaar üle 13. aprillil ilmavalgust näinud amuuri leopard Darla kolm kutsikat, kirjutab Tallinna loomaaed oma kodulehel. Kõik kutsikad on emased, kaks neist kaalusid kumbki 1,5 kg, kolmas, kõige häälekam ja võitlevam, koguni 1,6 kg.

Põhjalikult kontrolliti üle kutsikas, kes pead veidi viltu hoiab. Kui kutsikad hakkavad iseseisvalt liha sööma, lisatakse tema ratsiooni täiendavalt vitamiine, seniks vaadati üle ja täiendati emaloom Darla menüüd.

Käesolev pesakond on Tallinna loomaaia amuuri leopardi paaril neljas. Isaloom Freddi on sündinud 13. juulil 1995. aastal Tallinna loomaaias, emaloom Darla 17. aprillil 2004. aastal Berlin Tierpark’is. Darla elab Tallinna loomaaias alates 30. novembrist 2005. aastast.

Nende esimene pesakond, kolm kutsikat Edgar, Toomas ja Kaia, sündis 15. mail 2008. aastal. Edgar elab praegu Erie loomaaias USA-s, Toomas Helsingi loomaaias ja Kaia Marwelli loomaaias Suurbritannias.

Teine pesakond, kaks kutsikat Hasan ja Hanka, sündis 5. aprillil 2010. aastal. Hanka saadeti elama Praha loomaaeda, Hasan saadetakse Novosibirski loomaaeda.

Kolmas pesakond, kaks kutsikat (üks suri sündimisel), sündis 14. aprillil 2011. aastal. Allesjäänud kutsikas Baruto ootab ärasaatmist La Torbiera loomaaeda Itaaliasse.

Alates teisest pesakonnast on olnud võimalik kutsikate sündi ja kasvamist jälgida otsepildis veebikaamera vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles