Karuputke tõrjutakse tänavu 1700 hektarilt

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karuputk.
Karuputk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keskkonnaamet jätkab sel aastal karuputke tõrjumist, mida tänavu on kavas teha 1700 hektaril.

  Karuputke võõrliikide Sosnovski karuputke ja hiid-karuputke tõrjet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fond (ERFi) projektist, teatab keskkonnaamet. Tänavu on kavandatud karuputketõrjet ligi 1700 hektaril, milleks kulub ligikaudu pool miljonit eurot. ERFi vahenditest rahastatav tõrje moodustab keskkonnaameti hallatavas karuputke võõrliikide andmebaasis registreeritud kolooniate pindalast enam kui 99 protsenti.

Suurimad tõrjekolooniad paiknevad keskkonnaameti Harju-, Järva- ja Raplamaal (ligi 500 ha). Enam kui 300 ha on neid Pärnu-, Viljandi- ja Jõgeva-, Tartumaal. Saaremaal on karuputkekolooniate kogupindala üle 250 ha, Virumaal üle 233, Läänemaal ja Põlva-, Valga-, Võrumaal on kolooniate pindala üle 40, Hiiumaal pisut enam kui 15 ha.

2011. aastal sõlmis keskkonnaamet töövõtjatega lepingud karuputketõrjeks kahe aasta jooksul. Tõrjetööde maht oli 2011. aastal ligi 1480 hektarit, ERFi vahendeid kulus karuputketõrjeks ligi 353 000 eurot. Mittenõuetekohase tõrje või kolooniate tõrjumata jätmise tõttu on praeguseks enne tähtaega lõpetatud 278 hektari tõrjet katnud lepingud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles