Nädal tuleb suhteliselt soe, kuid väga muutliku ilmaga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlill.
Kevadlill. Foto: Toomas Huik

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak rääkis Postimehele, et ilm on sel nädalal suhteliselt soe, kuid muutlik ja vihmasadusid on palju.

«Homne päev kujuneb tõenäoliselt küllalt jahedaks, soojakraade on 6-12,» rääkis Paljak. Siis eemaldub madalrõhuala põhja poole, kuid vihmahoogude võimalus püsib. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 4-9 kraadi.

Öö vastu kolmapäeva võib kaasa tuua üle Eesti ka miinuskraade. Päeval tugevneb väheseks ajaks kõrgrõhuhari ja püsib sajuta ilm.

«Kõige ilusam päev sel nädalal võiks olla kolmapäev,» prognoosis Paljak. Ka see päev ei möödu kuivalt, siis peaks sajule minema õhtul. Õhutemperatuur on päeval 12-17 kraadi. Meretuulega rannikul on aga märksa jahedam.

Neljapäeval võib Kesk-Euroopast Eestini jõuda uus madalrõhuala ja minna vihmale. Tuul pöördub kagust edelasse. Õhutemperatuur on öösel 4-9 kraadi, päeval 10-16 kraadi. Kagu-Eestis on võimalik ka koguni 18 soojakraadi.

Reedel võib Venemaal tugevneda kõrgrõhuala ja selle lääneserv küündib Eestini. Päev tuleb sajuta ja soe, sest kagutuul toob soojemat õhku lõunapoolsetelt laiustelt. Öösel on 4-10 kraadi, päeval 14-19 kraadi. Kagu-Eestis on võimalik kuni 20 soojakraadi.

«Praeguse pildi järgi on võrdlemisi ilus ka laupäev,» ütles Paljak. «Aga teistel päevadel on sajuvõimalus suur.»

Ta lisas, et praegune pilt annab jahenemise pühapäevaks.

«Pühapäeval on põhikraadide vahemik 7-10 kraadi ja 15-16 kraadi võib olla lõunaservas,» rääkis Paljak. «Tundub, et see on lühiajaline ja esmaspäeval tuleb taas soojemat õhku juurde.»

Paljak lisas, et jahe aeg ei pruugi möödas olla, kuna maikuus on samuti külmalaineid olnud. «Esialgu ei julge veel küll öelda, et soe kevad oleks käes,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles