Lihavõtte linnuvaatlusel osales üle 200 loodusehuvilise

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haned põllul.
Haned põllul. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) poolt korraldatud igakevadisel lihavõtte linnuvaatlusel osales tänavu üle 200 inimese.

Vaatlusel loendati kõige arvukamalt hanesid, kõige ebatavalisemaks nähtud linnuliigiks osutus sinisaba.

Aprillikuu esimesel nädalavahetusel toimunud lihavõtte linnuvaatluse kohta laekus 112 vaatlusankeeti, mille koostamises osales 230 inimest. Linnusõbrad loendasid kokku enam kui 300 000 sulelist 158 liigist.

Nagu ka eelmisel aastal, loendati tänavu kõige enam hanesid – suur-laukhanesid (86 750 isendit) ja rabahanesid (41 650). Lisaks mahtusid viie arvukama liigi hulka veel metsvint (28 700), sinikael-part (13 050) ning kuldnokk (12 700).

Kõige põnevamaks leiuks seekordsel linnuvaatlusüritusel oli kahtlemata Pärnumaal kohatud sinisaba, keda vaadeldi Eestis alles neljandat korda. Põneva leiu tõenduseks saadeti haruldasest linnust ka foto.

Lisaks sinisabale kohati mitmeid teisigi meil harva esinevaid linnuliike nagu punakael-lagle ja vaenukägu. Kõige sagedamini vaatlusnimekirjades esinenud linnuliikideks olid rasvatihane, metsvint, hallvares, rohevint ja musträstas.

Lihavõtte linnuvaatlus toimub igal aastal lihavõttepühade ajal ning EOÜ korraldab seda alates 1998. aastast. Lihavõtte linnuvaatluspäevade läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles