Oklahomas möllavad keeristormid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oklahoma väikelinna tabanud tornaado tappis kinnitatud andmetel vähemalt kaheksat inimest, kuid veel kümned võivad olla kadunud.


USA keskosas asuvat osariiki tabas eile õhtul kolm keeristormi, neist üks pühkis läbi Lone Grove'i nime kandvast linnakesest, mis asub poolel teel Oklahoma City ja Texase suurlinna Dallase vahel, vahendas Reuters.

«Kaheksa surmajuhtumite on kinnitust leidnud... ja 14 vigastatut,» ütles osariigi eriolukordade departemangu esindaja. Kohaliku meedia andmetel võib aga ohvrite arv kasvada üle kahe korra suuremaks.

Carter County šeriff Ken Grace tunnistas, et linnakeses on kuni 30 inimest kadunud. Lone Grove'is elab 2000. aasta rahvaloenduse andmetel üle nelja ja poole tuhande inimese.

Hooajaväline võimas tornaado, mis eile linna tabas, liikus umbes kilomeetrise laiuses koridoris ning purustas nii teele ette jäävaid maju kui autosid, vahendas kohalike elanike kirjeldusi AFP.

Kannatada said nii ärihooned kui elamud. «Mitte midagi pole järele jäänud... paindunud metall, kummuli autod, puude otsas autod,» kirjeldas olukorda ajalehele Tulsa World linnas elav maanteepolitseinik.

The Oklahoman kirjutas aga ühele abišerifile viidates, et tormi kätte jäänud treileripargis hukkusid terved pered. Osariigi keskosas jäi eilsete tormide tõttu üle veerandsaja tuhande kliendi elektrita.

Katastroofipiirkonda on appi kutsutud rahvuskaart. Öösel tuli rusude läbiotsimine inimjõu ja valgustite puuduse tõttu ajutiselt peatada.

Ilmaennustajate sõnul on «tornaadode alleena» tuntud piirkonda keeristormid sel aastal jõudnud tavalisest varem, mida tingib ebatavaliselt soe ja niiske ilm.

«Praegu on veebruar, kuid me käsitleme seda kui maid,» ütles riikliku ilmateenistuse meteoroloog Mike Foster.

Teine tornaado saabus eile kohalike sõnul ootamatult kiiresti ka Oklahoma City lähedale ning sundis ühes restoranis inimesed pagema külmakambrisse. Edmondi linnas lammutas keeristorm ühe autotöökoja.

USA riiklik ilmateenistus on andnud Oklahomast ida poole jäävatele aladele uued tornaadohoiatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles