Nädalavahetus peibutab soojaga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi peaks lähiajal hakkama taanduma.
Lumi peaks lähiajal hakkama taanduma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Baltimaade kohal olev kõrgrõhuala liigub veidike ida poole ja selles areneb Venemaa loodeosa kohal uus kõrgrõhkkond. Selle lääneserv jääb mõjutama Eesti ilma ka kolmapäeval ja neljapäeval. Pühapäevaks ennustatakse aga kuni 16 plusskraadi, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Teisipäeval on muutliku pilvisusega sajuta ilm. Öösel puhub lõunakaare tuul 2-9, saartel ja läänerannikul 6-10, puhanguti 12-15 m/s. Õhutemperatuur on -2..-7, saartel -2..+2°C.

Päeval puhub kagutuul 4-10, saartel ja läänerannikul puhanguti 13-16 m/s. Õhutemperatuur on 3..9°C.

Kolmapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagutuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s, päeva jooksul tuul nõrgeneb.

Õhutemperatuur on öösel 0..-5, Lääne-Eestis kuni +2, päeval 6..10, Lõuna-Eestis kohati kuni 12°C.

Neljapäeva on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 5..9, kohati 14°C.

Reedel areneb Läänemere keskosa kohal väike madalrõhuala, mis laupäevaks liigub piki Soome lääneosa ja Põhjalahte põhja suunas.

Reedel pilvisus tiheneb. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool vihma. Puhub idakaare tuul 2-7 m/s.

Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 7..13, kohati 15°C.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Öösel sajab vihma, õhtupoolikul sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub kagust edelasse ja läände 3-8, päeval põhjarannikul kuni 12 m/s.

Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 5..10, Lõuna-Eestis kuni 12°C.

Pühapäeval oleme nõrgas kõrgrõhuväljas. Ilm on sajuta. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul.

Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 10..16, kohati rannikul 4..7°C.

Esmaspäeval nihkub Kesk-Euroopa madalrõhuala põhjaserv Läänemerele. Öösel sajab kohati Lääne-Eestis vihma, päeval sajuala laieneb üle Eesti. Puhub idakaare tuul 5-10 m/s.

Õhutemperatuur on öösel +3..+6, päeval 11..17, kohati rannikul 6..10°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles