Kalurid jäävad rohke kiisasaagiga jänni

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalur.
Kalur. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kevaditi on Saaremaa Nasva kalurid oma jõemõrdadest ikka kiiska saanud, aga nii palju kui tänavu, ei mäleta ka ranna kõige kogenumad kalurid. Kiisa soovijaid aga napib.

«Mina tõesti ei mäleta, et nii palju kiiska oleks varem tulnud. On, aga nii palju mitte,» rääkis 63. kevadet Nasval kalameheks olev Adolf Tuulik Saarte Häälele.

Poolteist–kaks tonni tuleb kiiska päevas ja meestel oli probleeme selle kala realiseerimisega. Saarlased kiisakala eriti ei poolda. Sealsamas Nasval asuv Leedevälja kalatööstus võttis paarkümmend kilo ja pole rohkem enam küsimas käinud. Turu kalamüüjad kurdavad samuti, et kiisa ostjaid on väga vähe.

Nasva kaluritele tulid appi Pärnu kalafileerijad ja kuigi nad maksavad kiisa eest 25 senti kilost, on lahendus seegi. «Kuhu me muidu need kümned tonnid kiiska oleksime pannud? Ülepäeva käib auto ja saame kõik oma kalast lahti,» rääkis Rein Kuusk. Tema käiski eile kaks korda oma mõrda tühjendamas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles