Liikluskaoses Suurbritannia valmistub uueks lumetormiks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine London eile. Tagaplaanil paistab parlamendihoone.
Lumine London eile. Tagaplaanil paistab parlamendihoone. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia valmistub teiseks lumetormipäevaks, eilne lumesadu tekitas täieliku kaose mitmes piirkonnas.


Meteoroloogide väitel nähti eile viimase 20 aasta tõsiseimat lumesadu, kohati jäi elu täitsa seisma, vahendas

Reuters

.

Uus lumesadu ähvardab tuua uut segadust maanteedele, rongi- ja lennuliiklusesse, samal ajal, kui miljonid töölised ja koolilapsed veedavad juba teise päeva järjest kodus.

Meteoroloogiateenistuse pressiesindaja Helen Chivers rääkis, et uus lumesadu võib tekitada segaduste suurenemist.

«Mõned paikkonnad, kus juba on palju lund, võivad saada juurde veel kuni 15 sentimeetrit lund,» prognoosis ta.

«Teisipäeva hommikul on eriti jäine. Sellises olukorras soovitame me inimestel, kes ei pea tingimata kuhugi sõitma, mitte kodust välja minna.»

Enim lund sadas eile maha Lõuna-Inglismaal. Surrey krahvkonnas Epsomis ulatus lumekihi paksus 31 sentimeetrini, Lõuna-Londonis 28 ja Kenti krahvkonnas 25 sentimeetrini.

Väikeettevõtjate liidu hinnangul võib külmade lumerohkete ilmade jätkumine põhjustada Suurbritannia majandusele üle miljardi naela suuruse kahjumi.

Heathrow lennuvälja mõlemad stardirajad olid eile paar tundi suletud. Kokku jäi ära enam kui 650 lendu, British Airways jättis ära kõik enne kella 17 graafikus olnud lennud.

Heathrow lennuväljal tekkis eile ohtlik olukord, kui maandunud lennuk libises rajalt välja. Briti lennuameti kinnitusel keegi viga ei saanud.

Londoni bussiliiklus seisis halva ilma ja ohtlike liiklusolude tõttu. Samuti seiskus liiklus mitmel metrooliinil Londonis ja Kagu-Inglismaa rongiliinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles