Lumesadu vallandas Suurbritannia liikluses kaose

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritanniat on tabanud viimaste aastate tugevaim lumesadu.
Suurbritanniat on tabanud viimaste aastate tugevaim lumesadu. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritanniat tabanud tugevad lumesajud häirivad lennu-, bussi-, metro-, rongi,- ja autoliiklust. Tuhanded koolid ja mitmed teised avalikud asutused on suletud.

BBC Newsi teatel pole tihedalt asustatud Inglismaa kaguosas sellist lumesadu nähtud ligi paarikümne aasta jooksul. Ilmajaama ennustuste kohaselt võib riigi kirdeosas sadada täna õhtul maha veel kuni 30 sentimeetrit lund.

Meteoroloogid on andnud äärmusliku ilmahoiatuse Inglismaale, Walesile ja Šotimaale. Pealinnas Londonis ulatub lumekihi paksus 20, kohati isegi 30 sentimeetrini, kuid lumesadu koos tugeva tuulega on oodata veel ka homme.

Raskete ilmastikuolude tõttu suleti ajutiselt rahvusvaheline Gatwicki lennujaam. Reisigraafik on hilinemiste või ära jäänud lendude tõttu oluliselt muutnud ka teistes Ühendkuningriigi lennujaamades. Southamptoni, London City, Bedfirdshire´i Lutoni lennujaamad on suletud.

Heathrow lennujaama mõlemad stardirajad otsustati sulgeda pärast seda, kui Küprose lennukompaniile kuuluv lennuk sõitis ruleerimisrajalt välja. Pooled päevased lennud on õhtuni edasi lükatud. 

Londonis on seiskunud kogu bussiliiklus, metrooliinidest püsivad graafikus vaid Victoria, Waterloo & City ja Metropolitani reisiliinid. Mitmed kiirteed on ajutiselt suletud, takistusi esineb ka teistel teelõikudel, kus mõned veokid on lumme kinni jäänud ja pidurdavad edasist liiklust.

Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown lubas teha kõik võimaliku, et jätkata avalike teenuste osutamist võimalikult kiiresti. Tema sõnul tehakse jõupingutusi selleks, et riigi lennujaamad saaksid alustada taas normaalselt tööd.

Äärmuslikud ilmasikuolud teevad aga rõõmu koolilastele, kes saavad külmapühasid nautida, kuna tuhanded Ühendkuningriigi koolid on suletud.

Walesis hukkus aga lumetormis kaks mägironijat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles